En sträng till på min lyra ;-)

Min svärfar har en egen Bilverkstad, där jobbar hans son (svågern) och sedan en kille till som rycker in när det behövs. Nu har Svärfar drabbats av en muskelinflamation i en axel och pga av hans "skada" så har dom halkat efter lite i planeringen. Vi har det "ganska" lugnt på mitt jobb så tänkte jag hjäpa honom lite så att dom kunde jobba i kapp lite iallafall. Torsdag eftermiddag och Fredag fram till lunch tänkte jag spendera min tid i verkstan. Stegar in där på Torsdags eftermiddagen och frågar vad jag kan hjälpa till med.

- Jo jag tänkte du skulle lacka en BMW M3 fick jag till svar

- OK, MEN du vet att jag ALDRIG lackat något i hela mitt liv!

Nu visade det sig att det var en Racingbil för långlopp och det var "bara" karossen och störtburen som skulle grundlackas. Men det behöver man ju inte säga till någon!!

På tal om bilen så kommer det nog riktigt bra....Dom har kastat ut BMW motorn och ersatt dem med en Honda 2000 motor(för att få ner vikten) som är monterad närmre torpedväggen i bilen. På så vis kommer tyngdpunkten närmre mitten av bilen. Alla lösa plåtar.....framskärmar, huv, bagagelucka osv har ersatts av kolfiber. Totalvikten för bilen ska blir strax över 900kg.

Kommer nog att röra på sig!!Sista matchen imorgon, för denna säsongen. Hur jag gör nästa säsong har jag inte bestämt ännu. Det beror på en hel del olika faktorer, tex. Jobb, familjen, om man slipper försäsongen, bara lira i 1:a femman, Fri bil, 100 000 /månad osv. Kraven ökar med åren!!

Skämt å sido vi får se om jag kör en säsong till ska spela färdigt denna först sedan får vi se.

Avslutningsfesten är ju bokad nu iallafall....18 april. Ska försöka knepa och knåpa ihop ett litet quiz tills dess.


Tillsist
OM MAN ANMÄLER SIG TILL EN KURS I CAD-TEKNIK SÅ BORDE MAN INSE ATT DET KOMMER VARA "GANSKA" MYCKET DATA OCH MAN BORDE HA LITE GRUNDKUNSKAPER I DATA.
TACK FÖR MIG, HEJ!!

Det var ett tag sen....

Det var ett tag sedan jag skrev något här i min blogg. Men jag har varit lite omotiverad att skriva och då blir det helt enkelt inte av att man skriver något. Vad har hänt då....inte speciellt mycket men lite.


Min kvällkurs har börjat och nu är det 15st onsdagskvällar som man skall lära sig CAD. Det skall bli både en tenta och sedan skall vi betygsättas....spännande. Deltagarna var väl som jag förväntat mig....allt i från personer som har "ritat " lite i CAD till vissa som inte ens kan starta en dator. Jag har en känsla att vissa kommer få det lite svårt att hänga med.....


Bandyn...ja vad ska man säga. Återigen så "slappnar" vi av i matchen och låter motståndaren göra i stort sett vad dom vill. I de flesta fall är det 2:a perioden som vi inte riktigt är med och i lördags var det inget undantag....Vi släpper 4-3 till 9-4. Så i tredje börjar vi upp hämtningen och vi kör över dem i sista perioden och hämtar upp till 10-9 och har till och med en boll inne, MEN domaren stog fel placerad och såg inte att bollen var inne. Förbannad blir man men om domaren inte sett det så kan han ju inte döma för det. Nu har vi bara en match kvar denna säsongen mot Öjaby hemma på söndag. Hoppas att vi kan avsluta säsongen på ett snyggt sätt....


Sedan är det lite roligt att "bilköparna" inte hört av sig på en hel vecka......


Hoppas att denna historia nån gång tar slut....

En utdragen historia är ju försäljningen av en av våra bilar, en VW Vento -92. Alltså ingen lyxbil, Men sedan november 2007 så har jag kört den till och från jobbet. Det är 1år och 3månader eller ca 310 arbetsdagar. Sedan är det 4mil fram och tillbaka från jobbet och 4*310 = 1240. Sedan har vi använd bilen till vardags också tex. Till och från träning, handla osv. Totalt har vi kört MINST 1500 mil med bilen. Den har aldrig krånglat för oss....slit delar har bytts och service gjorts.
Tomgången på bilen var lite ojämn sista månaden. Jag pratade med min svärfar om det (han är bilmekaniker), Han förklarade att det är med största sannolikhet en Temp. Sensor som sitter på insprutningen som har pajat. Sensorn ska känna av hur varm motorn är och reglera tomgångs varvtalet efter det. Den kostar ca 150:-

Detta talade jag om för dom när köpte bilen. Det var sk. Nysvenskar som köpte bilen och deras svenska var väldigt dålig. Jag tror att jag pratat med 5st olika personer som fungerat som tolkar. Språket är ett stort problem...när man försöker förklara att en Temp. Sensor som sitter på insprutningen som har pajat. Sensorn ska känna av hur varm motorn är och reglera tomgångs varvtalet efter det. Det kostar ca 150:- Så focuserar dom på det som dom förstår och det är.....kostar ca 150:- . Ett annat exempel är...jag blir uppringd och tolken säger att bilen inte fungera, stort fel på motorn Men dom kan köra hem till oss för att "diskutera" hur vi ska göra. Vadå köra hit.... bilen fungerade ju inte....

Dom hade tagit bilen till en verkstad där som sagt att det var en insprutningspackning som var dålig och som behövde nog bytas...kostnad 600:- och att ventilerna i motorn behövs bytas...kostnad 3000:- (lite konstigt att ventilerna i motorn helt plötsligt skull behöva bytas?)

Dom ville först att lämnas tillbaka bilen, sedan ville dom att vi skulle betala för reperationerna. Först efter att jag pratat ytterligare en gång med svärfar och han informerat mig om att jag har absolut ingen skyldighet att göra nånting. När man handlar bil privat så är det köparens skyldighet att besiktiga/gå igenom bilen och när man väl köpt bilen så får man stå sitt kast så att säja.
Men snäll som man är så har man försökt att var behjälplig på alla sett och vis, men när dom börjar bli otrevliga i telefonen så surnade jag till och sa till dom enl. Svensk lag har jag ingen skyldighet att hjälpa er. Utan när ni köpt bilen så är den eran och ni får fixa ev. fel. Då blev tolken tyst och sen sa hon....OK...hejdå!
Jag fick en känsla av att dom försökte utnyttja mig.....se om jag skulle gå med på att betala för ev. reperationer.

Hoppas att denna lilla historia slutar här........Vi får väl se!!


Bränd plast luktar inte gott!!

Min fru är en sån person som alltid försöker vara alla till lags.Ibland innebär det att han gör lite för många saker på en gång och något blir lidande.
En morgon tidigare i veckan skulle hon "fixa allt" (dvs. frukost, klä ungarna osv.) på morgonen pga att jag var/är väldigt väldigt förkyld (ni vet när en kille är riktigt förkyld....).

I alla fall så skulle hon koka ägg, hällde vatten i kastrullen, la i äggen i kastrullen, satte kastrullen på spisen & startade igång en platta. Medans äggen kokade tänkte hon starta en brasa i kaminen och underhålla barnen så dom inte skulle "störa" pappa.

Efter en stund så känner jag (som är på övervåningen) att det luktar lite bränt och frågan Linda vad det är som luktar. Hon svarar att han har lite problem att få igång brasan och att det ryker ifrån kaminen.

Min första tanke var, någon har stängt spjället på kaminen.....Men icke sa Nicke för när jag tagit mig ner ifrån övervåningen så kontrollerade jag spjället som var helt öppet.

Då tittade jag ut i köket och det vällde ut rök ifrån köket. Vi springer dit och det visade sig att i all hast har hon råkat sätta på fel platta och på just den plattan stog det en plastburk med "Smarry coccos pinnar" som nu var i lågor.
Jag lyckades få ner burken i diskho´n och släcka elden. Kvar på plattan fanns plast från burken och nån slags gegga från coccos pinnarn som forfarande brann. Lyckades efter lite om och men även släcka denna lilla brasa. Lite förvånade att Smarry´s Coccos Pinnar brinner så bra !!

Röken och lukten av bränd plast var i alla fall det värsta. Vi har inget stort kök men det var så rökfyllt i köket att jag så inte tvärs igenom köket.
Lite tur var ju att vi upptäckte det i tid. Det blev inga skador varken på spisen eller bänken.

Att inte någon av grannarna larmade 112....Du vet kl. Ca 06:00 och alla fönster var på vid gavel och det vällde ut tjock rök och luktade bränt i hela området.

Nu ett par dagar senare när vi tvättat alla filtar, sängkläder osv börjar lukten att ge sig.

Kan bara tänka mig hur det luktar efter en "riktig" brand......


Åsikter om domare mm.

Matchen mot Gränna idag, Ja vad säger man.....En av våra sämre matcher. Det kändes som om vi aldrig kom i gång riktigt. När vi gjorde 3-1 så började vi slarva i närkampsspelet och det straffar sig. Gränna går i kapp och tillslut förbi till 3-4. Då vaknar vi äntligen till lite och i Powerplay gör vi 4-4. Vi pressar på för ett vinst mål, när efter 18min spel i 3:e perioden vi får en man utvisad (såg inte situationen så jag kan inte uttala mig om den är rätt eller fel). Vi sa att kommer chansen så kör vi på för seger. 19:47 får vi frislag framför eget mål och vi lyfter upp bollen mot deras mål. John vinner bollen bågar in från sin kant....missar första skottet men får i väg ett "höstlöv" i andra försöket som letar sig in bakom Grännas målvakt. Tid 19:56....GUTT!! Andra matchen i rad som vi gör segermålet i de sista 10sekunderna av matchen.


Nu till något annat...DOMARE!!

Hur ska en bra domare agera??

Det finns nog lika många åsikter om hur en domare ska agera som det finns spelare. Min åsikt är att det viktigaste är att man kan ha en dialog med domaren. Alla domare dömmer olika och för att förstå hur domaren resonerar i olika situationer är det viktigt att han talar om hur han uppfattade de som inträffat. Det sämsta en domare kan göra enl. mig är att be en spelare hålla käften och gå och sätta sig.
I dagens match mot Gränna hade vi en domare som var vresig redan innan första tekningen. Sedan när man gick fram till honom för att fråga hans syn på det hela får man till svar....- Jag har inte bett dej komma hit.....gå och sätt dej!!!
Vad säger man....

Kan förstå om man gapar/skriker på honom att han reagerar starkt, MEN när man lugnt och sansat går fram till honom i egenskap av lagkapten och får dom orden slängda i ansiktet.
Lite senare så ber han en annan spelare i vårt lag som blivit utvisad att hålla käften och gå och sätta sig!! Jag menar lite bättre ord val kan man väl kräva av en domare. Vi kan väl alla ha en dålig dag i och för sig, men lite mer tycker jag man kan kräva av en domare.
Det gjorde ju inte saken bättre när personen som betalar ut bensin pengarna till domarna berättade att han var snål också. Det var inte denna domaren som skulle dömt från början utan fick kallas in, Den ena domare åkte från Jönköping och den andra nånstans från Vetlanda hållet. Innebär dubbla bensin pengar eftersom dom inte kan samåka. Det hade ansvarig för domarpengarna inte tänkt på, så efter många om och men så fattades det 2:- då säger han....fixa det och kom tillbaka. Kommentar överflödig!!


Nu blickar vi framåt....spelledig helg och BOWLING OCH BUFFÈ på fredag!! Ska bli riktigt roligt....


En ganska lång historia.

Precis när man tror att allt ska komma in i sina "vanliga" gängor igen så händer det. Denna gång Tilde som har feber....så vi får väl se om hon och jag följer med i morgon till hennes kusins 5års kalas.Tror inte det...

Inte nog med det, Hunden har fått en infektion i en tass och får antibiotika & smätstillande. Dessutom en väldigt snygg TRATT på huvudet, hon är inte helt nöjd med den!!

Lite roligare är att jag idag fick jag beskedet att jag har kommit in på kvällskursen CAD-Teknik A. Kursen startar 18 februari och håller på till 3 juni. Första terminen är det 2D och autocad 2009 som gäller och till hösten 3D men har inte koll på vilket cad program dom använder. Ska bli kul att lära sig något nytt.


Föresten....Vad förväntar man sig när man tittar på en bil för ca 7000:-??

Ingen rost??

Perfekt lack??

Inga små defekter alls??

Skulle sälja vår "gamla" 2:a bil eftersom vi investerat i en lite nyare bil. En Opel Zafira -05 och sedan tidigare har vi en VW Passat -98 och så då en VW Vento -92:a som vi satte ut till försäljning.

I annonsen skrev jag att det fanns rost på bilen...osv. Sedan ringde en man som var intresserad av bilen. Efter en liten sista priset kompis diskution så kom vi överens att mötas vid tågstationen i Värnamo. När jag kom dit möttes jag av tre män och en kvinna, en av männen kan prata hyfsad svenska och fungerar som tolk.Männen vänder ut & in på bilen. För varenda liten defekt så säger dom måste dra av pengar......Rost här...dra av pengar. När jag för tredje gången förklarat att jag aldrig försökt att dölja att det är rost på bilen, så ville dom iallafall provköra bilen. Männen hoppar in och kör iväg, Där står jag med en Irakisk kvinna i 40års åldern som bara pratar lite engelska...vad säger man??

Hon började fråga lite om jag hade familj osv. Sedan om jag kunde tänka mig att sänka priset. Hon berättade sedan lite om hennes familj (allt detta på väldigt knackig engelska) när var färdig med det, kan du sänka priset lite. När männen var tillbaka så tror jag att hon hade frågat typ tio gånger om jag inte kunde sänka priset lite. Då dök min fru upp och avlastade mig lite.....Hon blev till och med inbjuden till dem i Rydaholm om hon hade vägarna förbi.

Dom höll fast vid 6000:- men vi sa 7000:- när vi sa att då skiter vi i det och hoppade in i bilarna redo att åka. Knackar dom på min fru´s bilruta och säger 6500:- Hon säger NEJ.....men jag sa OK så blir vi av med bilen. Ärligt talat, bilen var ingen skönhet men den har aldrig krånglat för oss. Startat i vårt och torrt osv. Lite små defekter finns men det gör det ju på nyare bilar också.

Nu hoppas jag att bilen fungerar för dem....för då slipper jag att höra av dem!

Kanske lite grymt sagt men det är så jag känner.


Jag ser fram emot söndagens match mot Gränna....ytterligare debutanter i A-laget. Väldigt kul faktiskt, hoppas att Peter låter dom spela lite oxå.


Det är svårt att förbli arg.

I bland kan man helt enkelt inte hålla sig för skratt.....Det var så att min snart 7åriga son som inte kunde sitta still när vi skulle äta kvällsmat. Benen gick som trumpinnar och han skiftade med jämna mellanrum från knästående till sittandes på rumpan. När jag sagt till honom ett par gånger börjar jag bli lite irriterad och höjer rösten och säger NU HAR JAG SAGT TILL FLERA GÅNGER....SITT STILL MEDANS DU ÄTER. Då tittar han lugnt ner på sina fötter som fortfarande inte är still utan dom far runt som en elvisp och säger
-Jag kan inte Pappa, Mina fötter är helt vilda!

Innebandy matchen i lördags är en historia för sig.
Det började med att någon (nämner inga namn) räknat fel på restiden till Mariannelund. Vi behövde inte stressa om jag säger så, vi var på plats i Mariannelund ca 2timmar innan match start. Iofs bättre det än att stressa.
Matchen började och vi spelade helt OK tyckte jag men Mariannelund tog gick till paus vila efter 1:a perioden med en 2-1 ledning.
I början av 2:a så rycker dom till sig en 4-1 ledning men vi lyckas göra 4-2 och 4-3 innan perioden var slut.
I 3:e perioden efter ca 5min spel gör dom 5-3, vi pressar på dom och i minut 12 gör vi 5-4.  Vi pressar vidare och när det återstår ca 3min kvar av matchen, tar vi ut målvakten och kör med 6st utespelare. Mariannelund vinner bollen på mittplan och gör 6-4 i tom bur tid på match klockan 18:39. Kändes lite tungt då MEN skam den som ger sig. 19:08 gör vi 6-5 & 19:24 gör vi 6-6 lika. Alla jätte nöjda, men vi sa att få vi läge så kontra och läget kom. 19:52 gör vi 7-6 som blir slut resultatet. En helt underbar känsla var att få göra det där sista målet.....Men för arbetet som Erik gör är inte att leka med, jag får i stort sett öppet mål. 
Av någon konstig anledning så gick bussresan hem förvånandsvärt lätt. Nu väntar Gränna hemma på Söndag.   


RSS 2.0