1st Wollywom och 1 en wollyBuggerFörra helgen plockade jag fram mina gamla flugbindnings saker, oj oj oj vilken nostalgi tripp.

Det fanns ganska mycket saker, endel som åkte direkt i soporna men också en hel del som går att använda. Kunde inte låta bli utan jag band 2 flugor,

En WollyBugger

&
En WollyWorm   

Ringrostig?

JA, men det vore väl konstigt annars. 2004 band jag en fluga senast. Det kommer bli fler flugor framöver...Det bestämdes att vi skulle försöka träffas på söndags eftermiddagarna och binda upp ett litet förråd inför våran fiskehelg på Hökensås. Kan bli riktigt trevligt med kaffe, flugbindning och en hel del gamla fiskehistorier.

Min utrustning skall också förnyas, det ska bland annat inhandlas ett par vadarbyxor, sedan blir det nog lite tafsar osv.


Jag missade min CAD-kurs i onsdags pga. Att den nya tränaren i innebandyn ville träffa alla spelare och berätta lite om sig själv och om hans tankar inför kommande säsong. Tråkigt för honom att intresset var så dåligt från "a-lags" spelarna sida. Han fick ju inte se/träffa laget utan bara en liten del av det.
Tränarens son såg riktigt vass ut och kommer vara en tillgång kommande säsong. Det kommer ev. bli fler nyförvärv.....det snackades om att det var 2st backar som hade kontaktats. Vi får väl se......

För ca. 2månader sedan köpte vi en "ny" bil, en Opel Zafira -05: och när jag skulle köra hem från jobbet i tisdags så startade den inte. Jag blev bara så trött. Allt lyste så det är ju inte batteriet, måste vara start spärren som spökar. Ringde till Linda som kom till jobbet med hennes bilnyckel, samma resultat startade inte. Då ringde jag till HolmgrensBil och då sa han att det troligtvis är batteriet. Är det inte tillräckligt med "kräm" i så försöker bilen inte ens att starta. Så det fick bli startkablar. Kändes lite konstigt att starta Opeln med hjälp av den gamle Passaten. Nu har jag ett nytt batteri och jag är 1000:- fattigare.


Hur ärlig ska man vara??

Vi har bokat en stuga i Danmark på semestern och nu har vi börjat kika på hur vi ska ta oss till Jylland som stugan finns. Ta färjan....Stenaline kör Varberg-Grenå (V-G) och Göteborg-Fredrikshamn (G-F) eller köra via Helsingborg-Helsingör sedan Stora Bältbron över till Jylland. Tidsmässigt är det knappt någon skillnad, det tar ca 5-6 timmar. Prismässigt ja det är där det börjar bli kul. Jag gick in på Stenaline´s hemsida och kollade lite priser. Nedan är står priserna för en enkel biljett.

Helsingborg-Helsingör och sedan Stora Bältbron kostar 510:-(färjan + broavgift) och

Färjan antingen V-G eller G-F kostar 1345:- MEN Om du köper en så kallad Dagstur till Danmark kostar biljetten 350:- men då måste du även betala retur biljetten på 350:- alltså 700:-. Hälften så dyrt alltså. Jag tyckte detta lät helt knäppt så jag ringde till Stenaline och frågade om jag köpte en dagtur till Danmark och struntar i att åka tillbaka samma dag så får jag biljetten för halva priset.....Tjejen på deras kundtjänst svara lite surt..JA. Ska man vara ärlig och köpa en biljett för dubbla priset eller ska man utnyttja deras "kryphål"??

Vi har ändå tänkta att ta bilvägen hem för att slippa passa en färjetid.


Fisket närmar sig och jag ska i helgen tänkta jag plocka fram mina gamla flugbindnings saker. Jag ska försöka skaka liv i dom gamla flugbindartakterna. Det kommer nog bli "back to basic" med tex.REDTAG, MICKEY FINN osv. Wiggo har börjat visa intresse för flugfiske. Idag lånade han 2st böcker om flugfiske och han blev helt lyrisk när jag berättade om att jag skulle ta fram dom gamla bindar sakerna. KUL!!


Snål som bara.....

Wiggo har lyckats med bedriften att på kort tid dra sönder dragkedjan på 3st jackor och slitit ut 2par termobyxor. Vad gör man....köper man nya "vinter" grejer...eller?? Känns lite onödigt eftersom han säkert växt ur det tills nästa år. Efter att ha letat runt lite i stan på div. olika affärer så tillslut hittade min fru en vårjacka vind och regntät och sedan en tjock fleecejacka att ha under tills det blir varmare.Men inga byxor...bara till att leta vidare. Och efter många om och men så hittades även byxor. Så var det ett "problem" mindre.....


Det finns folk som är snåla, ibland kan det vara befogat, ibland så bedrar snålheten visheten.

Kurslitteraturen på Cad-kursen kunde man köpa genom kursledaren för 590:- då fanns boken på plats vid 2:a kurstillfället.

En person i min Cad-kurs klass har bestämt sig för att köpa kurslitterarturen på "nätet" för 500:-, Men tänkte nog inte på att det var 60kr i frakt och tydligen en lång leveranstid. Hon har nämligen inte fått boken ännu!! Allt detta för att spara 30:-, det gör inte saken bättre att hom har med sig eget kaffe till kursen som annars kostar 10:-.

Sedan nästa "stjärna" på kursen.....mannen utan datavana. Han sinkar hela klassen, frågar inte kursledaren så frågar han någon i hans närhet. Han frågar om allt.......Ganska störande när man sitter och försöker koncentrera sig på sitt, jag vet att man inte har någon skyldighet att hjälpa till. Men även om man inte hjälper honom så blir man ju störd. Jag tror att han snart inser att det är kanske vore en ide´att gå en grundkurs data först. Hoppas det iallafall!!


TACK FÖR DET IKEA!!

Tack gode gud för "lek rummet" på IKEA, En hel timma man kan gå i lugn och ro och kolla sakerna som man åkt dit för. Samtidigt så vet man ju att barnen inte har tråkigt....bollhav, film, klättervägg osv. Rena drömmen för barnen!


Innebandyn är nu slut för säsongen, vi slutade på en 6:e plats i serien....en liten missräkning. Jag trodde inför säsongen att vi skulle hamna lite högre, men det ville sig inte riktigt.
Varför?? Det finns säkert många orsaker. Det som jag tycker att vi kunde gjort annorlunda är lite små saker. Tror inte att vi hade vunnit serien om ändrat / övat på dessa sakerna men det hade inte gått sämre.

  1. Powerplay....måste nöta/spela ihop. 2 Spelare på samma position, fattas det någon så finns det en till som kan göra jobbet.

  2. Frislag.....nöta frislag både ifrån hörnen och i anfall zonen. Bra frislag = enkla mål

  3. Anpassa spelet efter vilka spelare du befogar över...inte tvärt om.

Finns säkert mer saker vi kunde gjort eller inte gjort, samtidigt är det lätt att vara efter klok.

Nästa säsong??

Ja vi får se.....det har varit en riktigt rolig säsong och personligen en av mina bättre på senare år.

Det har varit riktigt skönt att inte "hålla" i något utan bara spela.

Nu blir det ny tränare och nya ideér....


Och tillsist.....inte ett ljud ifrån köparna av Vento´n....GUTT!


RSS 2.0